عظیم قیچی ساز کوهنورد تبریزی ساعاتی پیش اورست، بلندترین قله جهان را بدون استفاده از کپسول اکسیژن فتح کرد.

به گزارش مشرق به نقل از ز فدراسیون کوهنوردی، جوان 34 ساله ایرانی پیش از این در سال 84 نیز قله اورست را با استفاده از کپسول اکسیژن فتح کرده بود.

قیچی ساز سال گذشته (1394) قصد داشت با صعود به قله اورست بدون استفاده از کپسول اکسیژن و پس ازآن با صعود به لوتسه به جمع فاتحان قلل هشت هزار متری جهان یا باشگاه هشت هزار متری ها بپیوندد، اما با سقوط بهمن در اورست (اردیبهشت 94) این مهم تحقق پیدا نکرد.

قله لوتسه با ارتفاعی بیش از هشت هزار و چهارصد متر ،‌چهارمین قله هشت هزار متری جهان محسوب می شود که در چهار کیلومتری جنوب اورست قرار دارد .

کوهنورد جوان کشورمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ جهان دارای 14 قله هشت هزار متری است که تاکنون 13 قله را فتح کرده ام ،اما از آنجا که در اولین صعودم به اورست از کپسول اکسیژن استفاده کردم ، می خواستم این قله را یکبار دیگر و بدون استفاده از کپسول اکسیژن فتح کنم و پس از آن با صعود به قله لوتسه به جمع باشگاه هشت هزار متری های دنیا بپیوندم .

این کوهنورد صاحب نام ایرانی افزود:صعود به قله اورست در سال 84 همراه با کپسول اکسیژن صورت گرفت و بقیه صعودهایم به قله های هشت هزار متری از سال 87 تا 93 بدون کپسول اکسیژن بود.

قیچی ساز یادآور شد: صعود به قله های هشت هزار متری و قرار گرفتن در جمع برترین های کوهنوردی جهان ، افتخاری برای ایران محسوب می شود و اکنون بسیاری از کشورها به دنبال افرادی هستند که با نام آنان در سطح جهان و در عرصه کوهنوردی افتخار آفرینی کند و 14 نفر برتر جهان ملیت هشت یا 9 کشور را دارند که به لطف خدا، ایران نیز به زودی در شمار این کشورها قرار می گیرد.

عظیم قیچی ساز سال 1360 در شهرستان تبریز متولد شده و در رشته کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه تبریز تحصیل کرده و در سال 1384 نخستین صعود هشت هزار متری خود را به اورست (8848 متر) با استفاده از کپسول اکسیژن انجام داد.

قیچی ساز تاکنون بدون استفاده از کپسول اکسیژن موفق به صعود به قله های برودپیک (8051 متر – سال 87) ، دائو لاگیری (8167 متر - سال 89) ، نانکا پاربات (8126متر - سال 89 ) ، کانچن جونگا (8586 متر – سال 90 ) ، گاشر بروم 2 (8034 متر - سال 90) ، گاشربروم 1 (8080 متر - سال 90 ) ، آنا پورنا (8091 متر - سال 91 )، کی 2 (8611 متر – سال 91 ) ، ماناسلو (8163 متر – سال 91 )، ماکالو (8463 متر – سال 92 ) ، چوایو ( 8201 متر – سال 92 ) و شیشاپانگما (8027 متر – سال 93 ) شده است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۱
    0 1
    کدام افتخار؟ اگر هدفشان صرفا ورزش یا تفرج است که در همین کوههای ایران هم ممکن بود. واقعا چه چیز را می خواهند به دست بیاورند چه فایده اعم دنیوی یا اخروی برایشان دارد که جانشان را به خطر می اندازند و از این کوهها بالا می روند؟ حالا فرض که رفتند. که چه؟ جز برای خودنمایی نشان دادن عکسشان در روزنامه ها و سایتها است؟ ج اینکه عقده دیده شدن دارند و دچار کمبود عاطفی هستند؟ قهرمان واقعبی افراد بی نامی هستند که از قله نفس خود بالا رفته اند. چنین افرادی مادران شهدا هستند. چنین افرادی شهدای حرم شدند. هیچ وقت هم بالای کوه 8 هزار متری نرفتند!
  • مجید ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۱
    0 0
    احسنت به تو. منم عاشق کوهنوردیم، ولی تو کجا ما کجا
  • ایرانی ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
    0 0
    یاشاسین والله یاشاسین...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس